0900-VIKTOR breekt met manager


Uitslag Popgroup Olympics op Kaderock0900-VIKTOR is dit jaar wederom als runner-up geëindigd met de Popgroup Olympics tijdens Kaderock 2014. De succesvolle band was vorig jaar ook verliezend finalist tijdens de zwaarste bandcompetitie van Nederland. All Saints Flood wist met een kleine meerderheid de band achter zich te houden tijdens een Air Guitar Battle. Het toepassen van een illegale move (achterwaartse salto met ontbloot bovenlichaam) gaf de doorslag in het voordeel van de metal core formatie.

Gitarist Sebastiaan was zeer teleurgesteld na afloop en reageerde kort. “Als je als favoriet deelneemt aan dit evenement, kom je om te winnen en niet voor de fish shot. We voelen ons de Joop Zoetemelk van Kaderock.” Ook zanger Rutger is ontgoochelt. “Dit gaat consequenties hebben.”

KoosEen dag na het festival werden de consequenties duidelijk. De band heeft besloten te breken met de excentrieke manager Koos Laxtron. Jort (drummer): “Twee keer een tweede plaats is onverkoopbaar. De manager had ons naar het podium moeten coachen. Of hij had met zijn vuist op tafel moeten slaan voor een plaats in de programmering. We hebben besloten volgend jaar af te zien van deelname, omdat fish shot niet meer mag worden gebruikt tijdens de wedstrijd. We zijn nog op zoek naar een nieuwe manager.” Manager Laxtron wil geen formele reactie geven.

De band kijkt nu vooruit. “Vrijdag 20 juni spelen we de sterren van de hemel op het festival Westland 10 jaar vanaf 18 uur. Het wordt een spektakel. Daarnaast gaan we komende periode samen optreden met Sneu en Olax Torkson. Het Eurovisie Songfestival in 2015 is ook nog steeds een serieuze optie”, aldus bassist Mark.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.