0900-VIKTOR brengt hoop in het Hofpark


Afgelopen zaterdag heeft 0900-VIKTOR gespeeld tijdens de Samenloop voor Hoop Westland. Dit is een lokaal wandelevenement om geld in te zamelen voor de KWF Kankerbestrijding. Maar misschien nog wel belangrijker is dat iedereen samen kan herdenken en zijn of haar verhaal kwijt kan over de gevolgen van kanker.

Om 17.25 uur mocht 0900-VIKTOR starten op het grote podium. Na een paar vrolijke nummers kwam het hoogtepunt van het optreden. De organisatie gaf extra aandacht aan dit moment door een kort interview met gitarist Sebastiaan Fransen voor dat ‘Laatste dagen’ gespeeld werd. Een nummer speciaal geschreven voor zijn opa Aad Stolker.

Sebastiaan blikt terug: “Het was een heel bijzonder moment. Dit nummer heb ik geschreven tijdens de moedige strijd van ruim vier jaar die mijn opa vocht tegen kanker. Het nummer beschrijft zowel de pijn en het verdriet, maar ook de hoop en steun. Nu mijn opa een maand geleden is overleden aan deze ziekte biedt het spelen van dit nummer troost. Ik heb ervaren hoe veel kracht opa putte uit de liefde en steun van familie en vrienden. Ik hoop dat de aanwezige mensen een sprankje hoop of troost uit het nummer hebben gehaald, al is het maar één persoon.”

Na zichtbare emotie en een klein traantje bij het publiek speelde de band verder met uptempo-nummers vol rock ‘n roll. Zanger/toetsenist Rutger Wolf: “We hebben ook nog een vrolijke noot kunnen toevoegen aan het evenement. Muziek en dansen kunnen het verdriet verminderen. Het was gaaf om te zien dat het publiek lekker mee swingde op onze muziek. De organisatie van dit evenement is geweldig. Complimenten voor alle vrijwilligers die dit mogelijk maken.”

De reacties van het publiek waren lovend na het optreden. Het nummer ‘Laatste dagen’ had indruk gemaakt en andere mensen spraken over de heerlijk dansbare muziek. De muzikanten leken zich thuis te voelen op het grote podium in het Hofpark. Mark van Dooren (bassist/zang): ”Het zou ons niet verbazen als de organisatie van Waterpop ons benaderd voor een optreden. Waarschijnlijk zijn andere festivals, zoals Wollepop, Lowlands en Pinkpop nu ook geïnteresseerd. Ik heb genoten en ben trots op onze band.”

De band was zeer te spreken over de organisatie van de Samenloop voor Hoop en de vrijwilligers. Het is een prachtig evenement. Een deel van de band heeft ’s avonds de kaarsenceremonie bijgewoond en was zeer onder de indruk van deze emotionele gebeurtenis. Er was een enorme kracht voelbaar in het publiek tijdens de minuut stilte. De band heeft al aangegeven graag mee te willen werken aan een benefietoptreden tijdens de volgende Samenloop voor Hoop.

Foto’s door Fred van der Ende en Peter Pronk.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.