0900-VIKTOR steelt show


Westlandse CrossHonselersdijk – Op vrijdagavond 22 juni heeft 0900-VIKTOR de show gestolen tijdens de Westlandse Cross. Dit festival viert groots het 10-jarige bestaan van het Westland. De gestolen show is voor het laatst waargenomen rond 18:45 uur, daarna is niks meer vernomen van de show tijdens het overige programma.

De exacte toedracht van de diefstal is nog onbekend. Echter presentator Evert Kouwenhoven heeft sterke vermoedens: “Ongelofelijk hoe 0900-VIKTOR elke keer wegkomt met dit soort akkefietjes, terwijl honderden mensen er met hun ogen bovenop staan. Ik heb wel gehoord dat zangkoor ‘4fun’ mogelijk medeplichtig is in deze serieuze zaak. Ze waren erg close met de band tijdens het optreden en zongen diverse 0900-VIKTOR nummers mee, wellicht als afleidingsmanoeuvre.“

Sebastiaan Fransen @ Westlandse CrossNa de verdwijning van de show waren de muzikanten van 0900-VIKTOR direct verdacht door tips van de vele omstanders voor het podium. Tijdens hun afterparty met champagne zijn de bandleden opgepakt op het festivalterrein voor verhoor. De muzikanten zijn de volgende morgen vrijgelaten wegens een gebrek aan bewijs.

Hierdoor konden Rutger Wolf (toetsen/zang) en Sebastiaan Fransen (gitaar) op tijd naar Vorden voor een duo-optreden op festival In ’t Wild. Ondanks alle hectiek van de avond ervoor werd de show goed ontvangen door de aanwezige muziekrecensenten. De aanwezige opsporingsambtenaren hebben vastgesteld dat het duo-optreden niet de gestolen show van de Westlandse Cross betrof.

Inmiddels heeft burgemeester Sjaak van der Tak afgelopen dinsdag schande gesproken van de actie. “Het is ongelofelijk dat vermoedelijk een kleine band een show van deze omvang heeft gestolen. Het moet een teleurstelling zijn geweest voor de organisatie en andere bands die nog een weekend vol festiviteiten hadden gepland.”

Na deze persconferentie zijn er geen verdere officiële mededelingen gedaan over het onderzoek naar de gestolen show. Het management van 0900-VIKTOR heeft laten weten dat de band geen officiële reactie wil geven terwijl het onderzoek nog loopt.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.