3 zakken chips, 1 krat Grolsch, 1 kilo gehakt en 12 liter cola


3 zakken chips, 1 krat Grolsch, 1 kilo gehakt en 12 liter cola. Viktor was in de studio!

Geïnspireerd door de uitzonderlijke wissel van Sven Kramer tijdens de Olympische Spelen, besloot Viktor afgelopen weekend de oefenruimte in te wisselen voor de studio. Aangemoedigd door de vele fans die hun favoriete band nu eindelijk eens willen horen spelen, reden de rockers van Viktor zaterdagmorgen vroeg naar het altijd pittoreske Arnhem. Helaas liep de heenweg enige vertraging op doordat Rutger dacht dat het heel rock ’n roll was om zich te verslapen.

Een tankstation en anderhalf uur later maakten ze kennis met topproducer Michel B. Zijn bekendheid mag onderhand groot genoeg geacht worden om hier te volstaan met alleen het noemen van zijn naam. Binnen luttele minuten stond het bijna volledige instrumentarium in de als huiskamer ingerichte opnamestudio opgesteld, waarna de bandleden onder het genot van een Grolsch beugel gedesinteresseerd toekeken hoe Jort zijn drumstel in elkaar zette.

Nadat ook dit heikele karwei voltooid was, konden de verschillende instrumenten afgesteld worden en het duurde niet lang voor de eerste drum- en pianopartijen werden ingespeeld. Al snel bleek dat bij het inspelen met professionele opnameapparatuur alles veel beter hoorbaar is dan op onze goedkope repetitierecorder. Dit gold uiteraard voor zowel de vele momenten van hemelse muzikaliteit, maar ook voor de zeldzame foutjes die er incidenteel tussendoor glipte.

Later die nacht werden ook de bass-, gitaar- en eerste zangpartijen opgenomen. Dit uiteraard ondersteund door de welbekende, sporadisch flauwe, Viktor humor. Zo zijn er inmiddels plannen voor een cd-hoes met 120 kiprecepten, een gratis Sudoku-boekje of een filosofisch essay over het existentiële bestaan van de wasmachine volgens de wetten van de antroposofie. Overigens is tot op heden niet duidelijk of het hier echt een wasmachine betreft…

Nadat alle tracks opgenomen waren, kon het samenvoegen tot complete nummers beginnen. Zelfs voor iemand die zonder probleem de vier sterren Sudoku uit de Spits maakt geen eenvoudige opgave! Subtiele verschillen in inzet en overgangen, bleken in studiokwaliteit plotseling bijzonder duidelijk hoorbaar. Ook bleek dat de vier Viktorianen in hun enthousiasme sommige stukken wel erg vol lieten klinken. Voor ons allen een zeer leerzame ontdekking, die de komende tijd een nieuwe impuls aan onze arrangementen zal geven. De scherpe en kritische blik van Viktor bleef dan ook tot in de late uurtjes scherp en kritisch, met minder dan perfectie nemen de mannen geen genoeg.

Uiteindelijk is het gelukt om twee nummers tot tevredenheid op te nemen. Zodra deze goed zijn afgemixed, zullen ze op deze website te horen zijn. Voor het derde nummer is nog een bezoekje aan Arnhem vereist. Zodra dit geregeld is zal ook dit nummer op de site te horen zijn.

Uiteraard houdt Viktor zijn trouwe fans op de hoogte van de plaatsing van onze eerste demo. Voorlopig hebben zij genoeg inspiratie om met een fris gemoed terug de oefenruimte in te duiken.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.