BREKEND: Muzikanten betrapt op doping


Wateringse Wielerdag 0900-VIKTORWATERINGEN – Het concert van 0900-VIKTOR op de 42e Wateringse Wielerdag wordt met terugwerkende kracht afgenomen van de band. De Dopingautoriteit heeft drie van de vier topmuzikanten positief getest op doping. In het urine van de Nederlandse poprockers zijn sporen van EPO aangetroffen. De band heeft geprobeerd de sporen te maskeren met alcohol geleverd door Amstel, maar dit bleek een erg ineffectieve methode..

Inmiddels gaan er geruchten dat Catherine Keyl, de Oprah van de Nederlandse televisie, een akkoord heeft voor een exclusief interview met de leden en het management van 0900-VIKTOR. Hiervoor zal eenmalig “De 5 uur show” terug op de buis komen met een drie uur lange special.

De band wil niet reageren op het voorval en welke bandleden hebben gebruikt. Volgens een anonieme bron is drummer Jort Huiskens negatief getest, omdat hij voor het optreden backstage bij Belle Perez was. Geruchten over een mogelijke affaire beheersen momenteel de media. Belle Perez ontkent de geruchten.

De timing van dit nieuws komt op een slecht moment voor de Nederlandse hoop in bange dagen. De band is volop bezig met de promotie van hun tour met Olax en Sneu! Er zijn onder andere optredens gepland in Musicon (16 augustus), WPC Nederland Drie (13 september) en HPC (27 september). Olax maakt zich geen zorgen: “Alle Nederlandstalige muzikanten gebruiken, voornamelijk middelen geleverd door een Volendamse arts. Ik ben zo’n beetje de enige die niets meer gebruikt dan fucking suiker (link bevat explicite beelden) in mijn koffie, maar ik kan hele lijsten samenstellen met muzikanten die wel gebruiken. Ik verwacht niet dat de ongekende populariteit van 0900-VIKTOR afneemt en onze tour er onder lijdt.”

De ontdekking is extra ironisch omdat de muziek van 0900-VIKTOR vaak in de media wordt bestempeld als “doping voor de ziel”. De Dopingautoriteit komt vanmiddag om 15 uur met een persconferentie met details over de positieve testen.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.