Terug- en vooruitblik met 0900-VIKTOR


Het jaar 2013 komt uiteindelijk tot haar climax met een spetterend radio-optreden van 0900-VIKTOR tijdens de Westlandse 100. Het nummer “Donker” staat op de 35e plaats. Het is één van de vele successen die de band in 2013 behaalde zoals de release van de EP “Vrienden”, spelen op de SamenLoop voor Hoop en de Popprijs Westland. In dit artikel blikken de bandleden terug en kijken vooruit.

0900-VIKTOR - VriendenZanger en toetsenist Rutger Wolf is kort over 2013: “Topjaar!” Over de toekomst van de band is hij langer van stof. “Het wordt echt een topjaar. Ik kijk nu al uit naar de Westlandse 100 in 2014, want dat wil ik een eerste plaats.” Hij voegt als laatste toe: “Ik hoop dat in 2014 ook minder personen sterven in onze nummers.”

Sebastiaan Fransen, gitarist van de band, heeft hele diepzinnige plannen. “In 2013 heb ik een maand lang onafgebroken gemediteerd op Mount Fuji (Japan – red.) met zenmonniken. Dit was nodig om het succes te verwerken nu 0900-VIKTOR is gegroeid van opkomend talent tot rising star. De inzichten die je tijdens zo’n meditatie krijgt zijn echt uitzonderlijk. Het heeft mijn ogen gesloten. De songs moet nog één of meerdere extra dimensies hebben. Dit gaan jullie zeker terug horen in onze muziek en teksten volgend jaar. ”

0900-VIKTORZanger en bassist Mark van Dooren: “Ik ben trots op de band met alle media-aandacht en gave optredens van 2013.” Over de toekomst is hij rooskleurig: “In 2014 wil ik de band nog verder pushen. Van nationaal naar internationaal succes. Ik denk dan aan België, Thailand en Duitsland. Daarnaast moet het eerste album worden opgenomen en uitgebracht, hopelijk door samenzweringen met Kees Visser, Nick & Simon en Olax. Ik heb ook een persoonlijk doel: ik wil worden opgenomen in de Bijbel, daarom ga ik in 2014 meespelen met ‘The Passion’ en mijn baard laten staan.”

Voor drummer Jort Huiskens was dit het jaar waarin hij zijn goede voornemen voor 2013 waarmaakte. “Onze band heet 0900-VIKTOR omdat ik in 2012 precies 900 groupies heb gebruikt. Voor 2013 wilde ik iets originelers doen, dus ik besloot voor de Voicemail te gaan. De Voicemail betekent 1233 groupies. Daarvoor heb ik een nieuwe look gekozen, zodat ik meer aandacht dan de rest van de band kreeg. Vooral mijn korte haar heeft daaraan bijgedragen.” Jort is erg positief over zijn toekomst: “2013 was het jaar van de drummer. Ik verwacht dat deze lijn in 2014 wordt voortgezet. Ik ga mijn look verder finetunen en heb dure Versace-pakken gekocht en voor speciale gelegenheden een leren broek met een tijgerprint tanktop. Ik wil volgend jaar precies 2014 groupies. Muzikale successen boeien me verder niet. ”

Benieuwd naar het optreden tijdens de Westlandse 100? Luister het terug op Uitzending gemist van WOS Radio.

Voor het aanschaffen van de EP luister en koop via http://0900-viktor.bandcamp.com.

, ,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.