Viktor demo uitgelekt op Internet


Met chick van JortVia diverse digitale netwerken is de nieuwe demo van de populaire Nederlandse band Viktor uitgelekt. Het betreft drie nummers opgenomen in Holland Spoor Studio’s door masterproducer Chris Muller. De nummers verschenen op een aantal muzieksites en digitale bestandsuitwisselingsnetwerken. Het uitlekken kwam aan het licht via metalband Metallica, zelf actief strijder tegen illegale bestandsuitwisseling. Het managment van Viktor ontving afgelopen woensdag een dringende brief over het beschikbaar zijn van de demo op beruchte piratensite PirateBay.org.

De bandleden van Viktor waren niet bereikbaar voor commentaar. Het management van Viktor liet in een persverklaring te betreuren dat de demo is uitgelekt: “Het is jammer dat de demo is uitgelekt. Ondanks de, zeker voor huidige maatstaven, hoge kwaliteit van de demo, bezitten de uitgelekte nummers nog niet de bekende Viktor-kwaliteit. De opnames bevatten wel de bekende complexe composities en uitgekiende arrangementen aangevuld met lyrische teksten, maar de balans tussen de verschillende instrumenten is nog niet in orde. Viktor streeft altijd naar de hoogst mogelijke kwaliteit. Pas als deze is bereikt zullen de opnames worden vrijgegeven.”

Daarnaast vermelde het persbericht dat Viktor geen actie zal ondernemen tegen de verspreiders van de demo: “Viktor zal geen actie ondernemen omdat de muziek van Viktor behoort tot het publieke, culturele erfgoed. Desalniettemin is Viktor de vrienden van Metallica erg erkentelijk voor de oplettendheid. De bandleden van Viktor hopen dat de fans de demo’s niet downloaden en wachten op de officiële release, zodat ze kunnen genieten van de oude en vertrouwde Viktor-kwaliteit.”

Er gingen geruchten dat Viktor de nieuwe demo zou presenteren tijdens het 40-jarige jubileum van popcentrum Nederland 3. Het is onbekend of deze geplande releaseparty in Nederland 3 gevaar loopt door het voortijdig uitlekken van de nieuwe nummers. Viktor verzorgt namelijk een optreden om 18 uur tijdens het jubileum dat plaatsvindt op 10 februari. Door het uitlekken van de demo en de mogelijke releaseparty wordt er rekening gehouden met extra drukte op het jubileum van Nederland 3.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.