Viktor speelt in de Supermarkt en Paap


Afgelopen woensdag gaf Viktor een optreden tijdens een showcase in de Supermarkt. Het was een hele belevenis om de juiste supermarkt te vinden, want Den Haag heeft er nogal veel (heb je een flauwere grap, mail Viktor). Uiteindelijk bleek het om café de Supermarkt op de Grote Markt te gaan. Aldaar mochten de heren als eerste spelen, dus konden zij de soundcheck doen voor de gehele line-up van de showcase. Na de soundcheck werd in de supermarkt geopend met het knallende eigen nummer De liefde. Zie onderstaand filmpje hoe een stijlvol nummer het is. Het geluid in de Supermarkt was erg goed (die van de fotocamera iets minder), dus hopelijk speelt Viktor vaker in de Supermarkt. Na De liefde werd gevolgd met het catchy Tweede plan en ten slotte geëindigd met een supersnelle Nederlandstalige versie van Johnny B Goode.

httpvh://www.youtube.com/watch?v=LZdVd8A2_OU

De dag erna speelde Viktor in de Paap, een naam binnen Den Haag. Hier was het even zoeken naar het juiste geluid voor de gitaar en stroom voor de piano, maar gelukkig is dit allemaal gelukt. Er werd geopend met zinken. Zinken is een ballad over drinken met vrienden, want soms is de eenzaamheid verdraagzamer als je samen alleen bent (diepzinnig hè?). Daarna werd Viktoria gespeeld. De glazen bier werden aan de kant gezet en het publiek knikte lekker mee met hun hoofd op het ritme van de muziek. Er werd afgesloten met het nummer Guus, een stevige bluesrock. De muzikanten van Viktor gingen helemaal los na de intro. De gitaar had tijdens de solo wat harder gekund, maar voor de rest werd het nummer lekker ruig gespeeld. Na het slotapplaus werd er nog het nodige gezonken aan de bar.

Viktor is tijdens het optreden wel een aantal spullen kwijt geraakt. Ten eerste een piano-stand, omdat Rutger vergeten was waar Marcel hem had neergezet. Gelukkig was de stand snel terug gevonden. Ook zijn de rockers een aantal visitekaartjes kwijtgeraakt. Daar zijn de mannen erg trots op en deze hoeven ze niet terug. Hopelijk komen de visitekaartjes bij de programmeurs van de Supermarkt en Paap terecht, want Viktor speelt er graag nog een keer.

Tijdens de showcases is de band ook nog eens hofleverancier geworden van andere bands. De piano is twee keer uitgeleend, een gitaarband is aan een bassist uitgeleend en een instrumentkabel van de bassist is uitgeleend aan een gitarist. Dus Viktor maakt nog vrienden ook! 🙂

Ben je nieuwsgierig geworden? Eenzaam, verveeld of inspiratieloos? Zaterdag 20 november staat Viktor rond 22:00 in het Paardcafé, dus kom lekker luisteren! Tot vanavond…


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.