Viktor maakt verwachtingen waar in NL3


Afgelopen vrijdagavond heeft Viktor zijn eerste optreden voor een groot publiek in Nederland 3 overleefd. De mannen waren vroeg aanwezig om alles op te bouwen en te soundchecken. Tijdens het opbouwen brak Sebastiaan nog een snaar op zijn reservegitaar, dat brengt gelukkig geluk dus geen probleem. Natuurlijk nog wel even alle snaren vervangen, want er was tijd zat. Tijdens het soundchecken waren er toch wel wat spanningen waar te nemen, de mannen speelden vier verschillende tempo’s door elkaar. Of was dit een tactiek om de hoge verwachtingen van het aanwezige NL3-personeel te doen dalen?

Na de soundcheck moesten de mannen ruim een uur wachten voordat ze mochten optreden, dat is lang als je licht nerveus bent. Ook best wel spannend als NL3 al drie kwartier open is en er pas drie man/vrouw publiek was, maar gelukkig druppelde een hoop mensen binnen in het laatste kwartier voor ons optreden. Trots lieten de Viktorianen hun artikel in het Algemeen Dagblad zien aan de aanwezige fans. Mariska maakte haar rol als trouwste en enige Viktor-gecertificeerde fan waar door een mooi shirt dat ze gemaakt heeft met op de voorkant Viktor en op de achterkant 0900. Nogmaals iedereen bedankt die is gekomen (en die gebleven tot het eind!).

Rond kwart over 10 was het dan zover, rare klanken van Nederlandse klassiekers knalden over de speakers, maar al snel zette Viktor hun klassieker en grootste hit Dokter Mark in. Vanaf daar knalde de band vol gas door en hoewel de mannen het idee hadden dat ze slechts tien minuten bezig waren, begrepen de Viktors van de omstanders dat ze toch echt drie kwartier gespeeld hadden. De set bestond uit een een lekker begin, daarna 2-3 rustige nummers en uiteindelijk de bekende climax waarin Viktor helemaal los ging. Los betekend in het Viktoriaans dat Jort zijn cymbal van het drumstel sloeg die met een klap op de grond viel. Helaas hield Jort zijn shirt gisteren wel aan. Wie weet kunnen we vanavond meer verwachten…

Daarna volgde een daverend slotapplaus en werd geroepen om meer. Of dit gemeend was of beleefdheid was op dat moment nog onbekend. Maar na een ronde in de zaal door de Viktorianen waren de reacties zeer positief. De meeste toeschouwers vonden dat het publiek lekker meeging en dat het muzikaal goed in elkaar zat. We kregen nog wel een paar tips om wellicht bepaalde nummers in een andere volgorde te spelen en de zang kan beter uitversterkt worden. Goede tips voor morgen!

Na een korte pauze heeft Viktor nog eens drie nummers gespeeld met ex-Viktoria (Marlène De Vreede). Zij zong de nummers Nothing Sweet About Me, Not An Addict en Feeling Good. Ook hier leek het nog aanwezige publiek zich te amuseren.

Het eerste optreden is dus een succes gebleken. De mensen waren enthousiast en muzikaal zitten de nummers goed in elkaar, daarnaast weten we ook waar ruimte voor verbetering is. Zaterdagavond gaat Viktor er alles aan doen om wederom het publiek mee te slepen in hun pop, rock en bluesmuziek. Ze spelen om 23 uur in de Noviteit in Monster.

Nogmaals iedereen bedankt voor jullie aanwezigheid en enthousiasme. Viktor kan niet benadrukken hoe dankbaar hij is voor deze aandacht. Daarnaast willen we NL3 bedanken voor het geven van deze mogelijkheid een keer on stage te staan voor ons optreden!


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.