Viktor mikt op Eurovisie Songfestival 2014


Eurovisie Songfestival

Inspirerend. Dat is het woord dat in menig bandlid van Viktor opkomt als zij de megahit “Ik ben verliefd (Sha-la-lie)” horen. Het lied bevat alles wat men mag verwachten van een Nederlandse klassieker: een sterke tekst vol poëtische verrassingen en ondersteund door een prachtige muzikale compositie met een variëteit aan ritmes, melodieën en instrumenten. Dit nummer heeft de beginnende Nederlandse band Viktor dan ook doen besluiten om, onder het motto: ‘Pierre zou het zo gewild hebben’, zelf een gooi naar het Songfestival te doen. De in ontwikkeling zijnde megahit zal die die authentieke Oud-Hollandse “vecht-tegen-het-water”-mentaliteit kennen, die een gang naar het festival mogelijk moet maken. Het Eurovisie Songfestival van 2014 is momenteel het doel.  

Op dit moment begrijpen de rockers, die zich in een trainingskamp in Volendam laten opleiden tot volkszangers, dat er nog een hoop werk te gaan is om hetzelfde niveau als Sieneke en Petrus Antonius Laurentius (Pierre) Kartner, ook wel bekend als Vader Abraham, te bereiken. Maar de mannen weten dat het een lange, zware weg is om zich omhoog te werken via het Nationaal Songfestival naar het Eurovisie Songfestival, de absolute top in de muziekwereld. Vol goede moed gaan ze echter aan de slag, deelname zou de mooist denkbare kroon zijn op de carrière van de doorgewinterde rock `n rollers.  

Viktor is op dit moment dan ook keihard bezig om de eerste akkoordprogressies door te spreken en te werken aan de tekst. Muzikaal gezien moet het nummer aan flink wat eisen voldoen. Gitarist Sebastiaan Fransen: “Het is bij zo`n nummer heel erg uitkijken hoe je het spel van herhalen en verrassen speelt. We willen een duidelijk herkenbare, Nederlandse sound neerzetten, maar het moet wel ons nummer blijven. Wat dat betreft is Volendam een bron van inspiratie: zo veel oorspronkelijke, authentieke en originele artiesten bij elkaar. Waar vind je dat nu? Ik ben heel blij dat ik hier aan onze bijdrage mag werken.” 

 De tekst wordt geschreven onder de werktitel “Ik hou van jou en blijf je eeuwig trouw, kom nou en doe het gauw (Tra-la-la)”. Op dit moment is het volgens Viktor-zanger Rutger Wolf flink puzzelen met de tekst: “Het is moeilijk om niet te vervallen in eenvoudige rijmschema’s en clichés, je komt al snel op een voorspelbare tekst uit en daar doen we Pierre geen recht mee . Gelukkig weet onze drummer Jort Huiskens de juiste snaar te raken met zijn poëtische ingevingen voor dit nummer. Hulp van Pierre zou echter zeker welkom zijn, want de plaatsingen van de Tra-la-la’s is cruciaal voor een megahit en hier hebben wij simpelweg geen ervaring mee.”

Vooralsnog heeft Vader Abraham geen reactie gegeven op deze noodkreet om hulp van Viktor. Toch zien de oerrockers van Viktor hun deelname vol moed tegemoet. Marcel van Deursen (bassist van Viktor): “Mocht Vader Abraham geen zin of tijd hebben, kunnen we altijd terugvallen op Gordon van de Toppers. Ok, Vader Abraham is absoluut onze eerste keus, maar Gordon weet ook wel hoe je de Eurovisie Songfestival-kar moet trekken. Daarnaast weet hij als geen ander hoe de aankleding van Viktor en het podium eruit moet zien. Hoe dan ook: we staan er in 2014, daar ben ik van overtuigd!”

Vanavond organiseren de rockers van Viktor ook nog eens een benefietconcert voor Sieneke en Pierre Kartner. Jort Huiskens (drummer van Viktor): “Ja, we wilden toch ook wat doen voor Sieneke om haar succes te wensen in de voorronde. We hebben een buurtbarbecue georganiseerd, waar wij een akoestische, een smurfenrap en een rockversie van het nummer ‘Ik ben verliefd (Sha-la-lie)’ te gehoren zullen brengen. Met de opbrengst willen we Sieneke een workshop Engels cadeau doen. We wensen haar veel succes vanavond!”

Het benefietconcert zal plaatsvinden vanaf 18:00 in Homnibus te Azraël. Kaarten voor het concert zijn verkrijgbaar via de bekende voorverkoopadressen. Meer informatie op www.0900-viktor.nl.

,

2 reacties op “Viktor mikt op Eurovisie Songfestival 2014”

  1. Uiteraard ben je van harte welkom voor een auditie Sieneke! We zingen gelukkig Nederlandstalig.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.