Viktor trakteert uitzinnig Maassluis op een orgie van geweld


De zaterdag begon voor Viktor al vroeg. Nog maar half bijgekomen van de repetitie vrijdagavond, moest om half 12 ‘s nachts in Maassluis al worden opgebouwd voor het tweede Viktor optreden van dit najaar.

Gelukkig was er na het opbouwen nog voldoende tijd om het pittoreske Maassluis te bezoeken. Vooral het bezoek aan de Furie was een vroeg hoogtepunt. Ook het feit dat de band rustig over straat kon, zonder lastig gevallen te worden door opdringerige fans, werd erg gewaardeerd. Wij bedanken de inwoners van Maassluis hiervoor.

Om 12 uur ‘s middags stond ons voorprogramma Angela Radtke klaar om het publiek op te warmen. Deze warmbloedige zangeres vermaakte het publiek met een divers programma. Afsluiter van haar set was het nummer Hartslag, toepasselijk aangezien deze bij het toegestroomde publiek duidelijk was versneld. Na een prachtige toegift maakte Angela plaats voor de hoofdact van de middag en bestormde Viktor het publiek.

Het tegen die tijd bomvolle Markt werd verrast door een snelle opeenvolging van Viktor hits. Tot genoegen van de trouwe fans waren een aantal nummers in een nieuw jasje gestoken. Zo kreeg het vernieuwde ‘Zinken’ een tot tevredenheid stemmende try-out. Ook het driestemmig (!) gebrachte ‘Hoerenloper’, met een primeur voor Sebastiaan Fransen als zanger werd warm onthaald. Met dank aan de Nautilus one-man-band kon Viktor zelfs over een heuse vuurshow beschikken!

Voor Viktor Benjamin Mark van Dooren was dit een bijzonder jubileumoptreden. Zijn tweede Viktor gig sinds zijn toetreding in juli alweer. Des te treffender dat hij dit jubileum in zijn eigen woonplaats kon vieren. Speciaal voor de gelegenheid trakteerde Mark het aanwezige publiek op een prachtige uitvoering van Viktor-klassieker ‘Geen lied’. We hopen zijn gevoelige versie van dit nummer nog vaak te mogen spelen. Na een dampende uitvoering van Guus konden de mannen van Viktor het podium nog nahijgend verlaten.

Na afloop van het optreden werd Viktor verrast door de enthousiaste reacties van het publiek. Het optreden werd waarderend een ‘orgie van geweld’ genoemd, maar ook muzikaal bleek Viktor te hebben geïmponeerd. De oorstrelende Viktor-klanken bleken zelfs zo aanstekelijk dat de laatste nummers spontaan werden meegespeeld op saxofoon door gastmuzikant Walter van den Hoven.

Viktor wil het aanwezige publiek en de organisatie van de Furieade graag hartelijk bedanken voor een geslaagd optreden. Momenteel is Viktor hard bezig met het schrijven van nieuw materiaal. Op korte termijn hopen we daarmee weer op de diverse Vaderlandse podia te staan. Houd onze website in de gaten voor meer informatie, of volg ons op Facebook of Twitter!


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.